Amber van de Velde

Ervaring

Ik ben één van de lucky ones die van mijn hobby, mijn werk heeft gemaakt. Ik ben nieuwsgierig, schep graag orde in de chaos, ben altijd op zoek naar nieuwe ideeën, ben een denker én een doener en groot liefhebber van sneeuw, latte macchiato's en nieuwe uitdagingen.

' 03

Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten

Op de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten heb ik geleerd écht te kijken, buiten de kaders te denken en een creatief proces van concept tot uitvoering te brengen.

' 08

Docent Creatieve vakken en Freelance Designer

Mijn kennis delen en anderen enthousiasmeren is een natuurlijke vaardigheid die ik met veel liefde in kon zetten in het Voortgezet Onderwijs. Ik heb 6 jaar lang les gegeven in tekenen, ruimtelijke vormgeving en Culturele & Kunstzinnige vormgeving aan leerlingen van alle leeftijden en niveau's.

Naast mijn werk in het onderwijs, heb ik freelance klussen aangenomen als designer. Dit vond ik zo leuk, dat het begon te kriebelen om de design-wereld verder te ontdekken en mezelf uit te dagen op dit vlak.

' 10

Junior Agency Amsterdam

Ik startte - naast mijn werk - met de avondopleiding 'Art Direction' aan de Junior Agency. Mijn concept, design en marketingcommunicatie vaardigheden kregen een boost! Alle ingewikkelde termen van marketing heb ik aan me voorbij laten gaan, maar de praktische toepasbaarheid heb ik vastgehouden.

' 12

Winnaar Zilveren Vlam

Aanmoedigingsprijs jong talent Art Direction 
Uitgereikt door JUNIOR AGENCY Amsterdam

Be brave enough to travel the unknown path and learn what you are capable of.

' 13

Art Director en Lead Designer Grapedistrict

Met de Zilveren Vlam op zak durfde ik de sprong te wagen en maakte ik een carriereswitch! Ik kwam bij Grapedistrict terecht, een wijnwinkel met 14 vestigingen verspreid over Nederland en een webshop. Ik bedacht concepten voor (online) campagnes, voerde deze uit en stuurde junioren aan. Het mooiste project wat ik heb gedaan is de totale rebranding waar ik de identity, app, website en winkelinrichting heb mogen ontwerpen.

' 17

Amber loves Design

Mijn project 'on the side' is Amber loves Design. Het is een persoonlijke inspiratie blog over design, interieur en lifestyle. Eind van het jaar organiseerde ik meerdere workshops Handletteren. Old skool met pen en papier. Een goede tegenhanger van deze steeds digitaal wordende wereld :)

' 18

Start Amber van de Velde

Eind 2017 besloot ik dat het tijd was voor iets anders.. Het voelde met Amber loves Design zó goed om iets voor mezelf te doen dat ik dit fulltime wilde gaan doen. Met de gedachte “If your dreams don’t scare you, they aren’t big enough”, schreef ik mijn ondernemingsplan. Nu werk ik met veel enthousiasme aan mooie projecten met de leukste mensen en blijf ik elke dag bijleren!

Wil je meer weten?

neem contact met me op